Start  /  Pozostały sprzęt  /  Urządzenia do obróbki mięsa  /  Urządzenie do przygotowania mięsa (kotleciarka) STEAKER 1800

Urządzenie do przygotowania mięsa (kotleciarka) STEAKER 1800

Urządzenie przeznaczone do przygotowania mięsa przed obróbką cieplną. Zespół nożyków zamocowanych na obracających się walcach wykonuje mikronacięcia mięsa przesuwającego się między walcami. W wyniku tej czynności struktura mięsa jest "luźniejsza". Czas obróbki mięsa ulega skróceniu i zachowane zostają walory smakowe mięsa.
Urządzenie wykonane z odlewu aluminiowego, anodowanego. Walce i nożyki wykonane ze stali nierdzewnej.
Steaker posiada zabezpieczenie przed pracą przy otwartej osłonie.

Dane techniczne: 

Model

1800

Ilość wałków / noży

2/64

Wymiary plastra mięsa mm

150 x 20

Maksymalna grubość plastra mm

20

Zasilanie

1-fazowe 230V/50Hz

Moc silnika W

150


Napęd:
silnik elektryczny, jednofazowy 220V

Konstrukcja:
aluminium anodowane

Ostrze:
nożyki - stal nierdzewna 

Wyposażenie:
 - mikrowyłącznik zabezpieczający przed uruchomieniem steakera przy otwartym lejku załadowczym
 - popychacz mięsa
 - szczoteczka do czyszczenia nożyków
 - wyłącznik dwubiegunowy z układem elektronicznym zabezpieczającym przed samoczynnym uruchomieniem w razie zaniku napięcia zasilającego

Opcja:
 - steaker w wersji ręcznej (przesuw mięsa i obrót wałków z nożami przy pomocy korby)

Szanowni Państwo, większość towarów prezentowanych na naszej stronie internetowej posiadamy ,od ręki, na stanie w magazynie. Udzielamy wysokich rabatów od cen fabrycznych. Zapewniamy transport Gratis. Dziękujemy za wybór naszej oferty. *** Urządzenia chłodnicze *** Meble sklepowe *** Pozostały sprzęt ***