Urządzenie do przygotowania mięsa (kotleciarka) STEAKER 1800
Urządzenie przeznaczone do przygotowania mięsa przed obróbką cieplną. Zespół nożyków zamocowanych na obracających się walcach wykonuje mikronacięcia mięsa przesuwającego się między walcami. W wyniku tej czynności struktura mięsa jest "luźniejsza". Czas obróbki mięsa ulega skróceniu i zachowane zostają walory smakowe mięsa.
Urządzenie wykonane z odlewu aluminiowego, anodowanego. Walce i nożyki wykonane ze stali nierdzewnej.
Steaker posiada zabezpieczenie przed pracą przy otwartej osłonie.
Dane techniczne:
Model | 1800 |
Ilość wałków / noży | 2/64 |
Wymiary plastra mięsa mm | 150 x 20 |
Maksymalna grubość plastra mm | 20 |
Zasilanie | 1-fazowe 230V/50Hz |
Moc silnika W | 150 |
Napęd:
silnik elektryczny, jednofazowy 220V
Konstrukcja:
aluminium anodowane
Ostrze:
nożyki - stal nierdzewna
Wyposażenie:
- mikrowyłącznik zabezpieczający przed uruchomieniem steakera przy otwartym lejku załadowczym
- popychacz mięsa
- szczoteczka do czyszczenia nożyków
- wyłącznik dwubiegunowy z układem elektronicznym zabezpieczającym przed samoczynnym uruchomieniem w razie zaniku napięcia zasilającego
Opcja:
- steaker w wersji ręcznej (przesuw mięsa i obrót wałków z nożami przy pomocy korby)