Piły do cięcia mięsa seria 1600/1800
Piły do cięcia mięsa schłodzonego, mrożonego, mięsa z kością, kości itp. pozwalają na precyzyjne cięcie w plastry o regulowanej grubości wyżej wymienionych produktów. Nowoczesna, stabilna konstrukcja spełnia wszystkie wymogi norm europejskich.
Dane techniczne:
Model | Długość taśmy tnącej mm | Wysokość cięcia mm | Moc silnika W |
1600 | 1600 | 210 | 740 |
1800 | 1800 | 300 | 740 |
Napęd:
silnik elektryczny, jednofazowy 220 V (wszystkie elementy elektryczne umieszczone są poza obszarem roboczym)
Konstrukcja:
cała konstrukcja wykonana z aluminium anodowanego, polerowanego odporna na korozję oraz inne czynniki zawarte w mięsach i wędlinach. Blat roboczy, tacka na odpady - stal nierdzewna.
Ostrze:
taśma stalowa z hartowanymi ząbkami, gęstość ząbków należy dostosować do rodzaju ciętego produktu
Wyposażenie:
- popychacz do bezpiecznego przesuwu mięsa w czasie cięcia
- porcjoner do regulacji grubości ciętych plastrów
- mikrowyłącznik zabezpieczający przed uruchomieniem piły przy otwartej obudowie
- dwubiegunowy wyłącznik wraz z układem elektronicznym zabezpieczający przed samoczynnym uruchomieniem się urządzenia po zaniku napięcia (przerwie w zasilaniu)
- hamulec zatrzymujący taśmę natychmiast po użyciu przycisku STOP lub wyłącz
- taca na odpadki
Opcje:
- na zamówienie zasilanie 380 V