Krajalnice żywności Ma-Ga 310p
Krajalnica żywności 310p służy do krojenia wszelkiego rodzaju żywności (od najbardziej miękkich pomidorów aż po twardą kiełbasę i ser) na plastry o grubości do 16 mm, w sposób szybki i dokładny. Krajalnica jest zaprojektowana i wykonana w sposób zapewniający utrzymanie najwyższych warunków sanitarnych. Obsługa maszyny jest wyjątkowo prosta i maksymalnie bezpieczna. Stół podawczy jest przystosowany do krojenia kęsów żywności o maksymalnych wymiarach 240x200 i wysokości do 140 mm. Krojenie odbywa się grawitacyjnie, bez potrzeby dociskania żywności. W czasie krojenia należy przesuwać stół podawczy, trzymając rączkę umocowaną na wsporniku stołu. Przy krojeniu resztek żywności należy stosować płytę dociskową umocowaną na kołku pod stołem podawczym. Umożliwia ona krojenie żywności do końca i bez odpadów.
Wszystkie powierzchnie maszyny, mające kontakt z żywnością, są wykonane z materiałów nierdzewnych. Odlewy i osłony aluminiowe są anodowane; stół podawczy, pokrywa noża, płyta oporowa, nóż krojący i prowadnica plastra są wykonane ze stali nierdzewnej. Umocowana nad ostrzem noża ostrzarka umożliwia ostrzenie noża i utrzymanie jego ostrości. Nóż krojący jest napędzany silnikiem poprzez przekładnię ślimakową.
Krajalnica 310p jest produkowana w wersji standardowej i teflonowej (do sera). W przypadku krojenia większych ilości sera odbiorca powinien zamówić maszynę w której główne elementy, stykające się z krojoną żywnością (nóż, pokrywa noża i płyta oporowa) są pokryte teflonem. Teflon ogranicza przywieranie sera do powierzchni styku.
Dane techniczne:
Moc silnika: | 150 W |
Wymiary: | 560×410×400 mm |
Stół podawczy: | 220x200 mm |
Klasa bezpieczeństwa: | IP 33 |
Grubość krojonych plastrów: | 0-16 mm |
Średnica noża: | 250 mm |
Ciężar netto : | 23 kg. |