Krajalnice do wędlin MISTRO seria GS
Seria profesjonalnych, elektrycznych krajalnic do wędlin, o różnych gabarytach, wielkościach ostrzy, mocy silnika pozwala na dobranie krajalnicy do potrzeb danego sklepu.
Nowoczesna konstrukcja, cicha praca, wszelkie zabezpieczenia wymagane przez normy europejskie.
Dane techniczne:
Model | Ostrze (mm) | Powierzchnia cięcia (mm) | Moc silnika (W) |
GS 250 E | 250 | 180 x 210 | 176 |
GS 275 | 275 | 200 x 240 | 220 |
GS 300 | 300 | 210 x 240 | 220 |
Napęd:
Silnik elektryczny, jednofazowy 220 V, napęd przenoszony przez pasek wykonany z PCV
Konstrukcja:
korpus, żagiel, osłona ostrza, ostrzałka - odlew aluminiowy, anodowany, odporny na korozję oraz inne czynniki zawarte w mięsach i wędlinach.
Ostrze:
stal utwardzana, powlekana powierzchniowo
Wyposażenie:
- ostrzałka do ostrza
- mikrowyłącznik zabezpieczający przed uruchomieniem krajalnicy przy zdętej osłonie ostrza
- osłona dolna
- wyłącznik 2 - pozycyjny, układ elektroniczny zabezpieczjący przed samoczynnym uruchomieniem po zaniku napięcia
- osłony ostrza
Opcje:
Ze względu na cięty produkt powierzchnie, które mają styczność z serem żółtym powleczone są warstwą teflonu. Teflon zapobiega przyleganiu sera żółtego do powierzchni i ułatwia przesuwanie i cięcie sera.
- krajalnica do serów żółtych - wersja z ostrzem teflonowym
- krajalnica do serów żółtych - wersja z osłoną ostrza, ostrzem oraz żaglem teflonowym